John Deere встановила світовий рекорд за кількістю засіяних гектарів протягом 24 годин

09 вересня 2020, 13:03 2488

За допомогою техніки John Deere був встановлений новий світовий рекорд: за 24 години було засіяно 543 га на території SLC Palmares в Луїс-Едуардо-Магальяйнсе в Бразилії.

Рекорд був досягнутий і зафіксований за підтримки MT Foundation — агрономічної дослідницької установи, розташованої в Мату-Гросу. Тим самим було побито попереднє досягнення, зафіксоване раніше в Угорщині, яке становило приблизно на 40 га менше. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

«Рекорд був установлений сівалкою John Deere DB з висіваючими секціями ExactEmerge і трактором 9RX, які були підключені до системи Operations Center, щоб протягом 24 годин відстежувати якість і площі посівів. При цьому силами John Deere та Agrosul, які надавали віддалену підтримку і стежили за продуктивністю машин за допомогою Operations Center, був успішно подоланий ряд викликів. Першою складністю став нерівний глинистий рельєф місцевості, а другою — проливні дощі, що обрушилися на регіон і зробили ґрунт ще більш складним для посівної», — розповідають у компанії John Deere.

Техніка John Deere стала основоположним інструментом для досягнення результату в таких умовах. «Модель 9RX оснащується гусеницями замість шин, їх зчеплення на 50% вище, ніж у колісної техніки, що також знижує пробуксовку та ущільнення ґрунту на 37%. Високотехнологічна сівалка DB з висіваючими секціями ExactEmerge виправдала високі очікування та сіяла з найвищою точністю на швидкості до 16 км/год, контролюючи кількість і якість посівів на обраній ділянці. Operations Center також зіграв дуже важливу роль, коли на самому початку посівної попередив, що насіння не надходить із сівалки внаслідок помилки оператора, що дозволило оперативно її виправити», — додають у компанії.

Для фіксації рекорду були запрошені представники MT Foundation, які стежили за всім процесом. Оцінка 543 га проводилася по 40 точкам і включала аналіз глибини посіву насіння і крок висіву, що дозволило визначити точність сівалки. Результати виправдали всі очікування: в польових умовах вдалося досягти підвищення продуктивності й точності.

Також у компанії кажуть, що згідно з даними MT Foundation, була виявлена однакова глибина посіву в звичайній сівалці, яка використовувалася паралельно, і сівалці DB з висіваючими секціями ExactEmerge, але у останньої зростання сходів через 5 днів було вище, ніж у традиційної. Через 12 днів щільність посівів була на необхідному для ферми рівні.