Інноваційна система контролю висіву SeedEye вже доступна в Україні

14 грудня 2019, 12:00 2639

Компанія Vaderstad випустила на ринок систему контролю висіву SeedEye. Тепер маючи доступ до точних даних висіву, аграрій може приймати оптимальні рішення з управління сільгосппідприємством для підвищення ефективності та максимальних результатів у рослинництві.

Про це повідомив генеральний директор Vaderstad в Україні Віталій Філатов під час II Форуму «Аграрні інновації 2019», організованого компанією «ПроАгро Груп».

«Протягом 2019 року система контролю точного висіву SeedEye компанії Vaderstad проходила тестування та перевірку Німецьким сільськогосподарським товариством DLG і отримала відмінні результати. У 2020 році ця унікальна система буде введена для зернових сівалок Spirit R 300S, Spirit 600-900 C/S, а також Rapid A 600-800 C/J», — розповідає Віталій Філатов.

За його словами, для сівби потрібно відкалібрувати сівалку, але нова система контролю висіву SeedEye є принципово іншою, і її революційність полягає в тому, що оператор трактора, сидячи в кабіні, задає на iPad кількість насінин на 1 м2, і машина автоматично підтримує задані параметри. Тобто, система значно збільшує точність висіву, при цьому не потребуючи калібрування норми, та дає можливість аграрію повністю контролювати та миттєво приймати рішення щодо покращення результатів роботи в полі.

«Використовуючи систему контролю SeedEye, норма висіву встановлюється у вигляді кількості насіння у штуках на квадратний метр. Під час роботи у полі датчики точно фіксують кожну насінину, що проходить через кожен окремий насіннєпровід. Поєднуючи цю інформацію з даними швидкості руху сівалки, яку зчитує радар, подача насіння автоматично регулюється відповідно до швидкості руху для дотримання вибраної норми висіву в штуках на 1 квадратний метр», — пояснює Віталій Філатов.

На його думку, ця система створила фундамент для роботи в надзвичайно точному землеробстві, й у недалекому майбутньому вже стане можливим постачання живлення безпосередньо до кожної окремої рослини.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua