Епіцентр Агро першим в Україні випробовує інноваційну цифрову технологію AgDNA

18 листопада 2019, 15:56 2539

Аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» першим серед українських агровиробників отримав змогу скористатися перевагами аналітичних інструментів, картографії та єдиної точки інтеграції інноваційної цифрової платформи AgDNA.

Це стало можливим завдяки посиленню співпраці між «Епіцентр К» та американським виробником сільгосптехніки Case IH.

«Епіцентр К» став унікальним технологічним майданчиком, на якому ми спільно випробовуємо найсучасніше програмне забезпечення та відпрацьовуємо новітні технології агробізнесу», — зазначає бізнес-менеджер Case IH Україна, Молдова Юрій Єгоров.

Завдяки здатності до автоматичної синхронізації із підключеним обладнанням Case IH, платформа AgDNA імпортує історичні та поточні дані з різних джерел та систематизує їх в одному місці. Завдяки цьому агровиробники отримують нові можливості для управління бізнесом, підвищується їхня продуктивність, ефективність та прибутковість.

За словами начальника відділу управління та автоматизації аграрного напрямку «Епіцентр К» Сергія Чернишова, тестування програмного забезпечення ще триває. «Наразі проводимо тестування на рівні центрального офісу. Беремо активну участь у його доопрацюванні. Сподіваємось, що до кінця року з'явиться функціонал, який можна буде передати для тестування на місця. Тоді наступного року ми продовжимо спільну роботу над платформою AgDNA вже у польових умовах», — зазначає Сергій Чернишов.

AgDNA — одна з найбільших інтегрованих платформ інформаційного програмного забезпечення для управління агробізнесом у світі, що дозволяє об'єднати широкий спектр даних, одержуваних із різних джерел, для прискореного прийняття рішень. Цей стартап у 2019 році було придбано материнською компанією Case IH CNH Industrial задля подальшої цифровізації сучасного сільського господарства у всьому світі.


Для довідки: аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» обробляє 120 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 8 елеваторів загальною потужністю близько 800 тис. тонн.


Наталія Рекуненко, AgroPortal