BEDNAR запускає на ринок нові моделі універсальних культиваторів

06 лютого 2024, 16:55 1784

Цього року BEDNAR представить нову модельну серію універсальних культиваторів VERSATILL. Це дві напівнавісні моделі серії VERSATILL VO_L з робочою шириною 6 і 7,5 метрів. Також BEDNAR представить нове покоління навісних культиваторів FENIX FN у сегменті універсальних культиваторів для глибокого обробітку ґрунту.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

VERSATILL — це універсальний культиватор для неглибокого обробітку стерні після збирання врожаю, підготовки посівного ложа, а також для швидкого зароблення пожнивних решток, а саме механічного видалення небажаного насіння, бур’янів і проміжних культур. VERSATILL VO_L — п’ятирядний культиватор з високим кліренсом рами та відстанню між лапами 17 см.

До стандартної комплектації моделей VERSATILL VO_L входять лапи Hercules із пружинним захистом. Робочі стійки підходять для легких типів ґрунтів і переважного використання під час передпосівного обробітку. Для універсального використання протягом року, включно з неглибоким обробітком стерні, ми рекомендуємо оснастити культиватор посиленими подвійними пружинними лапами Hercules.

Робочі стійки можуть бути оснащені двосторонніми долотами 60 мм, долотами LONG LIFE діаметром 50 мм або лапами шириною 200 мм. Лапи застосовуються для механічної прополювання небажаного насіння або передпосівного обробітку. Долота 60 мм і лапи 200 мм доступні в популярній версії LONG LIFE з твердосплавними наконечниками, які значно збільшують строк їх експлуатації.

FENIX FN — це універсальний культиватор, який виконує широкий спектр робіт протягом року. Нове покоління культиваторів FENIX FN має жорстку конструкцію рами та новий тип міцного горизонтального пружинного захисту NON-STOP, який вперше використовувався в напівнавісних культиваторах FENIX FO_PROFI. Навісний культиватор FENIX FN спочатку буде виготовлятися з робочою шириною 3 та 3,5 метри. Серія буде поступово розширюватися моделями з шириною захвату 4 і 5 метрів.

Культиватор FENIX FN сконструйований як трирядний агрегат з відстанню між лапами 31 см. Відстань між стійками в ряду 93 см. Таке розташування забезпечує чудовий ефект розпушування та перемішування, оскільки ґрунт обробляється по всій ширині агрегата з подальшим перемішуванням пожнивних решток. Стійки мають пружинний захист від перевантаження. Горизонтальний захист захищає робочі органи від перевантаження завдяки двопружинній системі NON-STOP, яка не потребує обслуговування. Пружини мають попереднє натягнення до максимальної сили розчеплення 480 кг і максимальної висоти підйому 22 см у разі зіткнення з перешкодою.