Agritechnica 2019 Silver Award: у CLAAS три нагороди

01 грудня 2019, 13:35 2409

В рамках Agritechnica Innovation Award 2019 компанія CLAAS отримала три срібні медалі за інновації, які збільшують обмолот, спрощують роботу оператора комбайна та суттєво економлять паливо.

Одну зі срібних медалей отримала інноваційна система APS Synflow Walker. Комбайни CLAAS встановили нові стандарти збирання зернових. Система APS Synflow Walker збільшує намолот і створює ощадливі умови для соломи, в той же час покращуючи якість роботи, досягнуту класичною системою обмолоту та сепарації.
 
«Революція народжується в серці» — основне гасло нового комбайна, за словами регіонального маркетинг-менеджера CLAAS Харальда Катцендорна. Таке гасло було обрано невипадково, оскільки основні інноваційні зміни відбулися в серці комбайна — його молотильно-сепаруючому пристрої.
 
«Абсолютно новий молотильний агрегат оснащений барабаном попереднього прискорення діаметром 450 мм, молотильним барабаном діаметром 755 мм з десятьма бичами і барабаном-сепаратором діаметром 600 мм. Ширина пристрою становить 1700 мм в моделях серії 6000 і 1420 мм — в моделях серії 5000. Великі діаметри барабана утворюють низькі кути охоплення 132° (молотильний барабан) і 116° (барабан-сепаратор). Ці характеристики разом із синхронізацією швидкостей барабана забезпечують прямий і м'який потік маси з економією пального. В результаті робочі розподільні площі становлять 3,18 м² і 2,66 м² відповідно», — розповів Харальд Катцендорн.
 
Другу срібну нагороду отримала система Cemos Auto Performance. Це система комбінованого регулювання швидкості руху та завантаження двигуна на кормозбиральних комбайнах. «Вже більше 10 років тому ми представили перші системи асистування механізаторові. Це були діалогові системи. Тепер ми поступово переходимо до самонавчальних автоматичних систем. На відміну від діалогової системи, де механізатор визначає симптоми проблемної ситуації, система пропонує рішення, а механізатор оцінює ефективність заходу — автоматична сама шукає і знаходить потенціал поліпшення процесів, сама виконує підлаштування параметрів, сама оцінює результати. І все це в постійному режимі реального часу по всьому технологічному ланцюжку — починаючи від молотильного пристрою, закінчуючи подрібненням і розподілом пожнивних залишків», — розповів представник CLAAS Харальд Катцендорн.
 
За його словами, завдяки системі Cemos Auto Performance робота водія полегшується, оскільки комбайн підтримує задану постійну швидкість і регулює потужність двигуна та швидкість руху з урахуванням маси врожаю. Таким чином, зі збільшенням маси врожаю спочатку збільшується потужність двигуна, а потім зменшується швидкість руху. Якщо маса врожаю менше, то потужність двигуна автоматично зменшується. Це підтримує постійну швидкість і усуває різкі зміни в навантаженні. Це призводить до рівномірного потоку врожаю з високою експлуатаційною надійністю і меншим споживанням палива.
 
Третю срібну медаль компанія CLAAS отримала за систему Cemos Auto Chopping. Завдяки цій автоматичній системі CLAAS вперше автоматизувала оптимізацію коригування роботи подрібнювача соломи.
 
Як пояснив представник CLAAS, це означає, що під час обмолоту система постійно визначає вміст вологи та кількість соломи і автоматично підлаштовує положення всіх елементів подрібнювача до необхідного стану. Це дозволяє економити до 5% дизельного палива. Використовуючи термінал Cebis, механізатор просто вказує, чи хоче він працювати з досягненням високої якості дрібної соломи (полови) або високою ефективністю.
 
Всі три системи будуть доступні для українського ринку з 1 січня наступного року.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua