Agritechnica 2019 Silver Award: три нагороди New Holland

18 листопада 2019, 17:00 1831

В рамках Agritechnica Innovation Award 2019 компанія New Holland Agriculture цього року отримала три срібні медалі за інновації, які покращують комфорт оператора, підвищують продуктивність та знижують експлуатаційні витрати під час операцій збирання врожаю та тюкування.

Срібну відзнаку отримала система обмолоту CX, яка забезпечує при зборі врожаю низькі експлуатаційні витрати, кращу якість зерна та підвищений комфорт оператора.

«Ця система оснащується барабаном діаметром 750 мм. Нова ступінчаста конструкція барабана Ultra-FlowTM з рознесеними в шахматному порядку молотильними бичами на секційному барабані забезпечує плавний потік рослинної маси, завдяки чому вдалося збільшити продуктивність, зменшити забивання і знизити рівень шуму в кабіні, що в свою чергу підвищує комфорт для оператора. При обмолоті він споживає на 16% менше потужності, що гарантує зниження розходу палива та підвищує загальну продуктивність комбайна, яка може зростати до 10%», — зазначає продакт-менеджер по комбайнам компанії New Holland Віталій Висоцький.

За його словами, з новою системою обмолоту, в порівнянні зі стандартною конфігурацією, кількість пошкодженого зерна знизилась на 34%.
З 2020 року система обмолоту СХ встановлюватиметься на комбайни за бажанням клієнта, оскільки не є базовою. Водночас Віталій Висоцький зазначає, що нова система обмолоту не буде дорожчою за стандартну.

Другу срібну медаль New Holland здобула унікальна конструкція трансмісії, розроблена для великого прес-підбирача, що створює тюки високої щільності.

Источник фото: AgroPortal.ua
Источник фото: AgroPortal.ua

«Нова трансмісія включає двошвидкісний механізм силового перемикання при запуску, який забезпечує плавне увімкнення прес-підбирача зі збільшенням крутного моменту на 79%. Коли ВВП трактора досягає швидкості 850 об/хв, функція автоматичного запуску вмикає прес-підбирач і автоматично перемикається з 1-ої на 2-гу передачу, розганяючи маховик до максимальної швидкості 1450 об/хв – це один із найвищих показників у даному сегменті. Збільшений маховик, діаметр якого тепер сягає 1100 мм, генерує в 2,3 рази більше енергії, що забезпечує більш комфортне та ефективне тюкування. Багатодискові гальма з внутрішньою системою охолодження, вбудовані в коробку передач, сповільнюють плунжер та зупиняють його, коли він досягає оптимального положення для запуску. Вони також виступають в якості екстрених гальм, здатних безпечно зупинити плунжер за 8 секунд», — розповідає Віталій Висоцький.

За його словами, унікальна конструкція трансмісії буде встановлюватися на модель прес-підбирачів BigBaler 1290.

Третя срібна відзнака компанії New Holland у цьому році дісталася за систему управління прес-підбирача для трактора Т7.

«Ця інновація дозволяє справиться з розкачуванням кабіни, зменшуючи його на 15%, та зміною обертів двигуна під час роботи з великими тюковими прес-підбирачами на 26%, забезпечуючи більш стабільну швидкість обертання ВВП з подальшим збільшенням продуктивності роботи. Результатом цього є більш зручна робота для оператора, вища продуктивність та зниження споживання палива на 12% в процесі тюкування», — зазначає Віталій Висоцький.

За його словами, прес-підбирачі з новими опціями будуть доступні для українського ринку вже з 2020 року


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua