Agritechnica 2019 Silver Award: дві нагороди John Deere

27 листопада 2019, 13:21 1749

В рамках Agritechnica Innovation Award 2019 компанія John Deere, окрім єдиної в цьому році золотої медалі за першу електромеханічну безступінчасту трансмісію eAutoPowr для тракторів модельного ряду 8R та інтелектуальну систему e8WD, отримала ще дві срібні відзнаки — за систему контролю прогнозованої пропускної здатності при збиранні врожаю Predictive Feedrate Control та інтелектуальну систему контролю плавності ходу тюкових прес-підбирачів.

Про це AgroPortal.ua повідомив керівник відділу маркетингу країн Західної Європи компанії John Deere Карстен Хефтриг.
 
«Система контролю прогнозованої пропускної здатності зробила важливий крок у розвитку автоматизованого збору врожаю і забезпечує новий рівень контролю продуктивності комбайна. Вона надає можливість за допомогою двох тривимірних стереокамер, розташованих на даху кабіни, оцінювати в режимі реального часу стан посівів перед комбайном та, зважаючи на отримані дані, автоматично регулювати швидкість машини, для того щоб не перевантажувати МСП, забезпечити рівномірне завантаження і якісний вимолот зернових», — зазначає Карстен Хефтриг.
 
За його словами, також система використовує дані вегетаційних моделей, які складаються з карт біомаси, отриманих за допомогою супутників. 
 
Щодо нової системи контролю плавності ходу тюкових прес-підбирачів, то вона теж пов’язана з контролем швидкості й вирішує питання комфорту оператора та підвищення продуктивності праці. Нова розробка вирішує питання значних вібрацій, викликаних зміною тяги і крутного моменту, за допомогою датчиків, які майже повністю усувають коливання на тракторі JohnDeere 7R завдяки інтелектуальному контролю трансмісії й алгоритму контролю системи активної компенсації вібрацій. При цьому налаштування швидкості на тракторі автоматично зменшується і збільшується для нейтралізації сили, яку створює прес-підбирач, використовуючи дані датчиків пришвидшення в приймачі GPS та інші сигнали всередині трактора.

Джерело фото: AgroPortal.ua
Джерело фото: AgroPortal.ua

Людмила Лебідь, AgroPortal.ua