UKRAVIT пропонує інокулянти для збільшення продуктивності сої

14 квітня 2021, 16:50 2943

На основі численних досліджень сформовано твердження, що найкращий варіант для збільшення продуктивність сої, накопичення біологічного азоту у ґрунті і отримання максимального рівня врожайності — це використання бульбочкових бактерій, які працюють у симбіозі з рослинами, утворюючи «бульбочки» (спеціальні структури на коренях).

Про це повідомляють в компанії UKRAVIT.

Відзначається, що для активного утворення бульбочок на коренях необхідно обробляти насіння сої інокулянтами на основі живих бактерій Bradyrhizobium japonicum. В результаті цього відбувається фіксація атмосферного азоту, який рослини використовують для власних потреб, а також збагачують ґрунт для наступних культур. За рік бактерії-симбіонти можуть нагромадити до 300 кг азоту на 1 га.

«Якщо не проводити передпосівну обробку сої високоактивними бактеріями, то корінь рослини заселяється аборигенними штамами, і ви отримуєте ситуацію, коли бульбочки на рослинні є, але вони не активні і не фіксують азот, — зазначає менеджер біотехнологічного відділу компанії UKRAVIT Катерина Бальвас-Гремякова. — Варто відзначити, що мікроорганізми у складі інокулянта позитивно впливають на рослину протягом усього періоду вегетації — від сходів до моменту збирання врожаю. Важливим фактором проникненні ризобій у клітини кореня є виживання бактерій у сапрофітному середовищі ґрунту. Саме тому в основі інокулянтів компанії TerraMax Inc. USA високоактивні селективні штами, які вже протягом багатьох років застосовуються на ринку Америки та Австралії».

Сучасні інокулянти компанії TerraMax Inc. USA пристосовані для застосування в господарствах із різними технічними можливостями, технологіями вирощування, природними умовами тощо.

Рідкий інокулянт для сої Maximize має високий титр бактерій 4×109 КУО/мл, не потребує додатково застосування екстендерів (стабілізатор-прилипач, який додається до інокулянтів для зменшення впливу середовища), а обробку насіння можна проводити за допомогою доступного обладнання (мішалки, протруювальної машини тощо). Оброблене насіння можна зберігати до висіву протягом 120 днів, тобто можна не турбуватись, що насіння необхідно обробити в день висіву чи що потрібно повторювати процедуру, коли щось пішло не так, і висів перенесли.

Сухий інокулянт TerraMax Dry (Bradyrhizobium japonicum USDA 110 та IMB B-7726 титр 1×108 КУО/мл) на основі гуматів завдяки високій взаємодії та адгезії надійно прилипає до насіння, тому інокуляцію можливо проводити безпосередньо у сівалці або в тих випадках, коли необхідно обробити вже протруєне насіння.

«Окрім того, інокулянти компанії TerraMax Inc. USA можливо застосовувати в посушливих регіонах завдяки високому титру бактерії і формулі біопрепарату, яка захищає їх від негативного впливу навколишнього природного середовища», — додає Катерина Бальвас-Гремякова.