Українці вирощуватимуть паприку для Індії

14 серпня 2019, 12:58 3002

Компанія «Натур Світ» (м. Суми) за замовленням виробничої компанії з Індії планує вирощувати та переробляти в Україні технічну паприку, яка необхідна для виробництва природного барвника, що використовуюється в харчовій промисловості.

Про це йдеться у повідомленні Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

Так, в сезоні 2019 у південному регіоні почався пілотний проект з вирощування паприки. Мета — визначення впливу кліматичних умов на стан дорослої рослини, можливість досягнення кольору пігменту, який відповідає стандартам виробництва фарбника.

Виробники з Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей взяли участь у пілотному проекті: посадили паприку на невеличких ділянках в якості експерименту. Серед піонерів — представники групи виробників с. Дорошівка Вознесенського району, які 26 липня 2019 г. відвідали колег з Вітовського району для обміну досвідом. Під час зустрічі обговорювали питання щодо технології вирощування паприки: строки посадки, живлення, зрошування, схеми обробки. Також аналізували економічний ефект.

«Досі представники індійської компанії вирощують перець в Китаї, однак китайські виробники використовують велику кількість гербіцидів, а в світі попит на чисту продукцію. Індія шукає альтернативні території для вирощування паприки», — каже виконавчий директор фонду «ЛАСКА» Ірина Купрієвич.

Представник компанії «Натур Світ» Ігор Андрієнко, надав розрахунки рентабельності «папричного» бізнесу. Учасники пілотного проекту вирішили дочекатися урожаю та фінансового результату. Якщо економічна вигода і надійність збуту — це реальні фактори, то перспектива вирощування паприки здається привабливою.