Ціни падають: виробники поспіхом розпродають залишки моркви зі сховищ

24 травня 2019, 10:11 1839

Черговий тиждень поточного року став переломним на ринку моркви в Україні: зростання цін у даному сегменті впродовж 6-ти попередніх тижнів не тільки припинилося, а й змінилося на зменшення.

Про це йдеться у повідомленні Українськї плодоовочевої асоціації.

Аналітики прогнозували дану ситуацію, спираючись перш за все на показники відпускних цін на продукцію, які цього сезону дійшли до історичного максимуму. Паралельно з поступовим зростанням цін, попит з боку покупців також поступово слабшав, а на початку минулого тижня торгівля у даному сегменті практично зупинилась.

Оцінивши ситуацію, українські виробники поспіхом намагалися реалізувати залишки моркви зі сховищ, а єдиним інструментом, який міг би допомогти в цьому випадку, було зменшення раніше встановлених цін. Як результат, минулий тиждень логічно закінчився встановленням нового цінового діапазону, а саме — 16-20 грн/кг.

Як прогнозують аналітики УПОА, поки в українських фермерів ще будуть в наявності приховані запаси моркви, основним чинником ціноутворення у даному сегменті буде саме купівельна активність.