Фахівці розповіли про контроль падалиці зернових культур в посівах озимого ріпаку

27 серпня 2019, 08:40 1537

Зернові колосові є хорошими попередниками для ряду культур, зокрема й ріпака озимого. Та наступна культура стикається із проблемою злакових бур’янів і падалиці зернових.

Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT і радять приділити особливу увагу післясходовому гербіцидному контролю. Адже таким чином усі ресурси господарства, у тому числі й добрива, працюватимуть на користь молодих сходів, а не бур«янів.

Ріпак озимий, особливо на початкових етапах розвитку, сильно потерпає від злакових бур'янів і падалиці зернових культур. Для вирішення цієї проблеми експерти радять обирати селективні гербіциди, які ефективно борються з проблемою забур«яненості і при цьому є безпечними для культурних рослин. Цим характеристикам цілком відповідає післясходовий гербіцид системної дії Квін Стар Макс, КЕ (хізалофоп-п-етил, 125 г/л). Він контролює широкий спектр однорічних і багаторічних злакових бур«янів, зокрема й падалицю зернових, у посівах ріпаку, а також гороху, соняшника, сої, картоплі, овочевих і цибулі (окрім цибулі «на перо»). При цьому він є толерантним до культурних рослин і не впливає на наступні культури у сівозміні.

Препарат можна застосовувати в широкому діапазоні фаз росту сільськогосподарських культур. Та щоб забезпечити максимальну ефективність дії, обробку необхідно проводити в період початку інтенсивного росту бур«янів: для однорічних видів — у фазі 2-4 листків, для багаторічних — при висоті до 10-15 см. Оскільки важливо, щоб на них було достатньо листя для швидкого поглинання діючої речовини. Таким чином, посіви забезпечуються достатніми ресурсами для повноцінного росту й розвитку і захищається майбутній врожай.