Сільгоспвиробникам пропонується гербіцидний захист для ріпаку озимого

19 серпня 2019, 08:40 1418

Для аграріїв, які збираються сіяти ріпак, якраз настав час подбати про його гербіцидний захист. Адже потенціал своєї продуктивності культура якнайкраще реалізує на чистих від сегетальної рослинності полях.

Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT.

В компанії відмічають, що за високої засміченості знижується густота і значною мірою затримується ріст і розвиток рослини. Крім того, осіння забур’яненість призводить до надмірного винесення точки росту над поверхнею ґрунту й слабкого розвитку кореневої системи, що підвищує ризик вимерзання ріпаку та спричинює формування низької врожайності. А ще — сприяє поширенню захворювань і шкідників, що призводить до підвищення вологості та засміченості врожаю, спричиняє складнощі при його збиранні та переробці.

Щоб вберегти свої посіви від усіх цих негараздів і закласти гарну врожайність, експерти UKRAVIT радять не нехтувати ґрунтовим гербіцидним контролем. Таким чином ви забезпечите озимому ріпаку конкурентне середовище у боротьбі за вологу, тепло, поживні речовини та простір на початкових етапах розвитку, а також зменшите ймовірність ураження посівів хворобами і шкідниками.

Для контролю широкого спектру однорічних злакових і дводольних видів бур’янів вони рекомендують застосовувати високоефективний ґрунтовий гербіцид Тізер (пропізохлор, 720 г/л). Діюча речовина препарату діє на початкових стадіях розвитку бур’янів і знищує їх; одночасно вона пригнічує ріст кореневої системи бур’янів. Крім того, препарат утворює «захисний екран» у верхньому шарі ґрунту, що дозволяє контролювати наступні хвилі появи бур’янів.

Тізер знімає проблему забур’яненості на ранніх етапах росту культури і забезпечує тривалий період захисної дії залежно від погодних умов. При цьому він не є фітотоксичним для рослин ріпаку навіть при випаданні надмірної кількості опадів чи зниженні температури і швидко розпадається у ґрунті на нетоксичні сполуки.