Ринок В'єтнаму планують відкрити для українського яблука

09 липня 2019, 12:26 1572

Українська плодоовочева асоціація (УПОА), з метою підтримки українських виробників та експортерів яблук, ініціює переговори про доступ українського яблука до ринку Соціалістичної Республіки В'єтнам.

Відповідні листи УПОА надіслала на адресу в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої та голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, йдеться у повідомленні асоціації

Аргументуючи необхідність проведення таких переговорів у листі зазначається, що за підсумками 2018 року ринок Соціалістичної Республіки В'єтнам є одним з найбільших ринків збуту для яблука, посідаючи восьме місце у світі.

Минулого року В'єтнам імпортував 158 тис. т свіжого яблука на суму більше ніж $250 млн, що робить країну дуже привабливим ринком збуту для української продукції.

Також у УПОА підкреслили, що намагаючись максимально розширити свою присутність на ринку Соціалістичної Республіки В'єтнам (з населенням біля 100 млн чоловік), з якою наприкінці червня ЄС підписав угоду про вільну торгівлю.

За оцінками експертів, постійний надлишок десертного яблука на українському ринку в наступні роки буде складати не менше 150 тис. т щорічно.