Виробник розповів, як виростити лохину рекордного розміру

24 серпня 2021, 10:05 3154

Цього року виробники лохини мали багато випробувань: хтось потерпав від спеки, хтось — від затяжних дощів. Незважаючи на складні умови, в СВК «Ягідки» (ТМ BigBlue) сезоном задоволені, більше того, господарству вдалося виростити рекордну за розмірами ягоду.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник СВК «Ягідки» Олег Науменко.

«Ми пережили надзвичайну спеку, коли температура нижче 40°С на полі не знижувалася. Але завдяки сучасній автоматизованій системі поливу, наявності метеостанції, ми цей період пройшли спокійно, хоча теж дещо втратили в розмірі, адже багато води випаровувалось через листя. А вода — це основа розміру будь-якої ягоди», — пояснює Олег Науменко.

N. B. Круте піке. Чому ціни на найдорожчу ягоду знижуються

За його словами, цього року в СВК «Ягідки» зібрали 140 т ягоди: «Прогнозовано гарний урожай дав сорт Дюк, задоволені також Спартаном, хоча у нас його небагато. На 27 тижні ягоди досягали 27-28 мм в діаметрі, це майже вдвічі більше, ніж у конкурентів».

Під насадженнями лохини в кооперативі зараз 44 га. Плантації розширювати не збираються, проте обсяги виробництва будуть зростати за рахунок збільшення віку кущів. Зараз найстарші кущі мають 5 років.

«Немає сенсу розширювати площі, краще ми працюватимемо над якісними показниками», — підсумував Олег Науменко.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua