Погода заважає «білим жнивам» в Україні

02 жовтня 2018, 12:46 1654

Погодні примхи затримують збирання рису в Херсонській області. На лівобережжі Дніпра, де культура дозріла, збирання відклали саме через зливи.

Про це пише «Голос України».

За словами директора сільськогосподарського підприємства з Голопристанського району Станіслава Чукпова, через дощі жнива довелось призупинити, оскільки зерно на полях повимочувало.

Проте і тут сподіваються на непоганий урожай — не гірший, ніж у Скадовському районі, де дощів було обмаль і врожайність культури сягає 6 т/га.

Також уточнюється, що загалом площі під рисом у степах Таврії упродовж останніх років постійно зростають, вже становлять понад 8 тис. га. А завдяки впровадженню нових технологій та більш продуктивних сортів рису, зростає і врожайність.

«Хоча поки що потужності рисівницьких господарств півдня України дають змогу забезпечити внутрішній попит на рисову крупу приблизно на 40—50%», — уточнюється у повідомленні.


Для довідки: першу тисячу тонн рису на Херсонщині намолотили комбайнери державногo підприємства «Дослідне господарствo Інституту рису НААНУ». Урожайність — за 60 центнерів з гектара.