Про це повідомив начальник управління аграрної політики Одеської облдержадміністрації Іван Петрів під час семінару «Інструменти побудови моделей формування ланцюгів доданої вартості задля сталого розвитку сільських територій» в рамках Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019».
«Одними з основних галузей сільського господарства Одеської області є виноградарство та виноробство. На території області розташовано 28,5 тис. га виноградників, а це — понад 40% виноградних насаджень України. Середньорічне виробництво винограду становить 230-240 тис. т — 60% від загальнодержавного виробництва. Також на Одещині працює 49 виноробних підприємств. Тому найближчим часом плануємо розвивати туристичні гастро-виномаршрути, і наразі управлінням туризму розробляються туристичні маршрути до районів Одеської області, де виробляється вино і автентична продукція», — зазначає Іван Петрів.
За його словами, в основі винних туристичних маршрутів будуть невеликі виноробні підприємства та сімейні шато, адже в особистих підсобних господарствах знаходиться 7,4 тис. га, або 26% виноградних насаджень області. Також будуть гастрономічні тури до одеських сіл у гостинні двори з дегустацією автентичних страв, зокрема бринзи, шурпи, дунайського оселедця.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua