Про це повідомив начальник управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури та земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Ігор Вус під час науково-практичної конференції «Ягідництво — реальний стан та стратегія розвитку».
«Сегмент аграрного ринку ягідництва на Львівщині характеризується господарствами, які пропонують високу якість, застосовують новітні технології та мають високу врожайність продукції», — зазначив Ігор Вус.
За його словами, у 2020 році обсяг виробництва ягідної продукції у Львівській області склав 6,7 тис. тонн, з них сільськогосподарськими підприємствами вироблено 1,3 тис. тонн ягід.
«Держава вже кілька років поспіль активно підтримує розвиток галузі, надаючи фінансову підтримку для виробників у закладанні нових площ насаджень, розвитку інфраструктури зберігання та переробки плодово-ягідної продукції. Так, за сприяння державної програми підтримки цієї галузі на протязі трьох останніх років фінансову підтримку з державного бюджету отримали 60 сільгосптоваровиробників області в сумі 67,9 млн. грн. у вигляді компенсації витрат за придбання саджанців, спорудження шпалер, встановлення краплинного зрошення та будівництво об»єктів зберігання та переробки фруктів та ягід» — зазначає Ігор Вус.