На Херсонщині виростили рекордну плантацію перцю

19 серпня 2018, 08:00 4294

Фермери на Херсонщині встановили овочевий рекорд, виростивши найбільшу в Україні плантацію солодкого перцю. Площа поля — майже 80 га.

Таке досягнення вже визнали унікальним у Національному реєстрі рекордів України, повідомляє «24 канал».

Господарство, яке виростило 79 га перцю, знаходиться за 60 кілометрів від Херсона. Аби переміряти плантацію такого масштабу, експерти відмовилися від традиційного способу вимірювання. Поле унікальне не лише своїми масштабами. На одному лані вмістилися 112 гібридів солодкого перцю. 

За даними Національного реєстру рекордів, у таких масштабах солодкий перець в Україні більше ніде не вирощують.

Супер-паприку отримують з голландського, чеського та італійського насіння, яке на сонячному півдні України дає кращий результат, ніж у Європі. А от вдома виростити таких красенів мало кому вдасться. За словами експертів, гібридні сорти солодкого перцю примхливі настільки, що без особливого догляду надовго не приживаються.

Уточнюється, що саме солодкий перець з Херсонщини на 80% заполонив українські ринки, а ще експортується за кордон. Після анексії Криму місцеві фермери змогли переорієнтувати канали збуту на Європу, а ще зізнаються, що через Росію не раз зазнавали колосальних збитків.