Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Степан Вінтонович під час регіонального форуму «Органічна Україна 2021. Івано-Франківськ».
«Івано-Франківщина має потенціал для розвитку органічного виробництва, і останніми роками спостерігається тенденція до зростання підприємств, які займаються виробництвом органічної продукції. Більшість виробників зосереджені в гірських районах, де справді екологічно чисті землі та повітря, що сприяє розвитку цього напрямку виробництва», — зазначає Степан Вінтонович.
Він відмітив, що в області зареєстрований бренд «Смак Українських Карпат», куди увійшли фермерські господарства, які виробляють крафтову продукцію, характерну для Івано-Франківщини, а також зареєстровано географічне зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза».
«На превеликий жаль, в області немає розвитку виробництва м«ясної продукції, яка мала би статус органічної», — підкреслює Степан Вінтонович.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua