На Харківщині, де можливо, забезпечать умови для посівної кампанії

22 лютого 2023, 09:50 1232

У межах посівної кампанії 2023 року польові роботи в Харківській області проводяться на понад 650 тис. га — у тих районах, де дозволяє ситуація з безпекою.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«На наших апаратних нарадах ми чуємо керівників районів із цього питання. Наприклад, у Куп'янському, Харківському чи Чугуївському районах існує проблема у зруйнованій інфраструктурі та високому забрудненні полів вибухонебезпечними об'єктами. У Красноградському та Лозовському ситуація інша. Тому там, де це можливо, ми зобов’язані забезпечити умови для посівної кампанії», — зазначає Олег Синєгубов.

За його словами, наразі глобальне гуманітарне розмінування у Харківській області не проводиться. Крім того, погодні умови не дозволяють — практично всі поля вкриті шаром снігу.

«Ми забезпечимо гуманітарне розмінування. Наразі ведемо переговори з партнерами, громадськими організаціями, бізнес-структурами, зокрема тими, які будуть погоджені для роботи в регіоні», — додав Олег Синєгубов.

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА, восени сільгоспвиробники посіяли озимі зернові культури на площі 186,8 тис. га.