Думка: На українському ринку застосовується лише 5% біологічних препаратів

21 липня 2020, 10:24 2433

За різними оцінками світовий ринок біологічних препаратів оцінюється близько в $7 млрд і щороку зростає на 12-17%. При цьому, в світі налічується понад 500 виробників біопрепаратів. На українському ринку застосовується лише 5% біологічних продуктів і 95% займають хімічні засоби.

Про це розповів генеральний директор групи компаній БТУ-ЦЕНТР Владислав Болоховський під час прес-туру на виробничі потужності компанії в м. Ладижин.

«За даними незалежної аналітичної компанії Pro Consulting з 5% біопрепаратів, які використовуються на українських землях, імпортні продукти складають 40%, а 60% — це препарати українського виробництва. Левову частину з них займають інокулянти. Частка БТУ-ЦЕНТР на ринку біопрепаратів України складає 27,9%. Ми виробляємо 57 біопрепаратів для сільського господарства, з яких 54 препарати сертифіковані «Органік Стандарт» для органічного землеробства», — розповідає Владислав Болоховський.

За його словами, в Україні препаратами БТУ-ЦЕНТР обробляється

близько 3 млн га, а потужність виробництва — 10 тис т препаратів на рік виводить компанію в лідери з виробництва мікробіологічних препаратів.

«Близько 80% біопрепаратів в світі використовуються для вирощування овочів та фруктів. Наш досвід — більше 90% продажів відбувається для вирощування польових культур. БТУ-ЦЕНТР працює над темою відновлення родючості грунту біологічними методами вже 21 рік. За цей час ми накопичили значні знання і досвід, створили Інститут прикладної біотехнології, який є важливою ланкою в створенні нових препаратів та тісного зв«язку між аграріями і виробництвом», — зазначає Владислав Болоховський.

За його словами, наразі в Інституті прикладної біотехнології триває робота над створенням препаратів 4 покоління.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua