Думка: Модернізація в овочівництві дозволяє виробникам продати продукцію за кращою ціною

23 червня 2020, 09:42 2495

Обладнання дозволяє в короткі терміни продати великі обсяги овочів у час, коли на ринку найвигідніші для виробника ціни. Невелике господарство, яке вирощує 1 тис. т овочів, при виборі нескладного набору машин, окупить їх за один рік.

Про це розповів директор ТОВ «Агро-пак» Юрій Джигарлюк під час вебінару «Іграшки для фермера. Готові рішення для передпродажної підготовки коренеплодів».

«Нові технології весь час з’являються на ринку, і фермерам потрібно триматися цього вектору для покращення якості продукції та її реалізації, щоб бути конкурентними на іноземних ринках. Також часто восени погода буває не надто сприятливою для збору врожаю, виробникам важливо втрапити у вікна, щоб не було дощу, і встигнути зібрати весь врожай. Наприклад, сьогодні фермери збирають 100-120 т/га цибулі, і цей обсяг потрібно вчасно зібрати з поля. До того ж, сучасним сортам та гібридам притаманна не лише висока врожайність, але вони пристосовані до механічного збирання», — розповідає Юрій Джигарлюк.

За його словами, найперше виробникам потрібно звернути увагу на обладнання для закладки овочів у сховище або відразу для реалізації.

«Українські фермери вже навчилися вирощувати гарні врожаї і якісні овочі, тепер головне — забезпечити вчасний збір продукції з поля і доставити в сховища. Виграє той виробник, який має якісний товар, він швидше продасть продукцію і отримає вищу ціну», — переконаний Юрій Джигарлюк.

Він відмітив, що на українському ринку вже є обладнання і лінії, які дозволяють за день підготувати до закладання у сховище 160 т продукції, а це фактично 8 вантажівок за 8-годинну робочу зміну.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua