Імпорт опускає ціни на українські томати

23 травня 2019, 14:27 1924

Ціни на тепличні огірки минулого тижня зросли, помідори показали зворотню динаміку.

Про це йдеться у повідомленні Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

«На ринку тепличних огірків після стрімкого зниження цін та подальшого вирівнювання ситуації, минулого тижня продавці отримали можливість переглядати прайси у бік збільшення, а основним помічником у цій ситуації виступила несприятлива погода», — говориться у повідомленні.

За інформацією УПОА, через зменшення пропозиції при більш-менш стабільному попиті, діапазон відпускних цін на кінець звітного періоду становив 16-23 грн/кг, при цьому за мінімальними цінами, як й раніше, пропонувалася продукція з плівкових теплиць.

«Щодо ринку тепличних томатів, то черговий тиждень не приніс неочікуваностей. Ціни у даному сегменті продовжували впевнено знижуватись, але вже завдяки двом іншим факторам. У першу чергу, це збільшення на ринку пропозиції українського томату, а по-друге, надходження нових партій імпортної продукції з Польщі та Туреччини», — пояснюють в асоціації.

Так, постачальники імпортної продукції задовольнялися цінами у межах 25-30 грн/кг, тож, як наслідок, місцеві томати на кінець минулого тижня пропонувалися не дорожче за 36 грн/кг.