Держсільгоспінспекція буде сертифікувати насіння до жовтня

16 вересня 2016, 10:46 3154

Уряд прийняв рішення про відтермінування зменшення граничної чисельності працівників Держсільгоспінспекції до 1 жовтня 2016 р. для забезпечення завершення виконання функцій з проведення сертифікації насіння і садивного матеріалу, розпочатої у цьому році.

Про це говориться у постанові Кабінету міністрів № 614 від 8 вересня 2016 р. 

Як відмічається в документі, прикінцевими та перехідним положеннями Закону України від 8 грудня 2015 р. № 864-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства України у сфері насінництва та розсадництва у відповідність з європейськими та міжнародними нормами і стандартами» установлено, що сертифікація насіння і садивного матеріалу, не завершена до набрання чинності цим Законом, проводиться відповідно до законодавства, що діяло на момент подачі повідомлення про проведення сертифікації насіння і садивного матеріалу.

Після завершення розпочатих Держсільгоспінспекцією у цьому році заходів щодо проведення сертифікації насіння і садивного матеріалу такі функції виконуватиме Держпродспоживслужба.


Для довідки: Нагадаємо, 10 вересня 2014 р. Кабмін прийняв рішення про ліквідацію Держсільгоспінспекції. Тепер відповідні функції мають передати Держпродспоживслужбі, але рішення про відтермінування уже приймалось декілька разів.