Експерт: Турбота про врожай розпочинається до сходів культури

01 квітня 2019, 09:20 1866

Ефективні технології вирощування сільськогосподарських культур включають ґрунтові та післясходові гербіциди. Вони забезпечують рослинам безконкурентне середовище й створюють оптимальні умови для формування високої врожайності з високими якісними показниками.

Фахівці компанії UKRAVIT при виборі ґрунтового гербіциду радять сільгоспвиробникам  звернути увагу на препарати, до складу яких входить дві або три діючі речовини.

«Такі гербіциди контролюють широкий спектр злакових та дводольних бур«янів й забезпечують пролонгований період захисної дії. Цим характеристикам відповідає гербіцид Варяг (метолахлор, 315 г/л + тербутилазин, 190 г/л). Він має досить широке «технологічне вікно» застосування — однаково добре підходить як для ґрунтового, так і ранньопіслясходового внесення у посівах сорго та кукурудзи; у посівах соняшника Варяг застосовується до появи сходів культури і ефективно захищає їх від однорічних злакових та дводольних бур'янів»,  — рекомендує керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

За його словами, вдале поєднання діючих речовин із різних хімічних класів дозволяє контролювати надзвичайно широкий спектр бур'янів, від яких зазвичай потерпають сільськогосподарські культури, — амброзія полинолиста, щириця, підмаренник чіпкий, гібіск трійчастий, гірчиця польова, паслін чорний, лобода, талабан польовий, мишій (види), пальчатка (види) та інші види. При цьому препарат не є фітотоксичним до культурних рослин і повністю розкладається в ґрунті, внаслідок чого відсутні будь-які обмеження щодо організації сівозміни.