Digital Field презентує результати дослідів

04 серпня 2020, 16:50 2926

Перший полігон аграрних інновацій Digital Field запрошує на презентації результатів дослідів на полях із соняшником та кукурудзою. На двох полях було закладено 48 варіантів дослідів. Тут вивчали вплив різних налаштувань сівалки, систем живлення та захисту на розвиток рослин, а також — продуктивність різних гібридів соняшнику та кукурудзи на ґрунтах нижче середньої якості.

Про це повідомляє прес-служба компанії Agri Space.

«Метою нашого досліду було продемонструвати, що навіть на «бідних» піщаних ґрунтах можна отримати високу врожайність, при цьому оптимізувавши виробничі витрати. За попередніми оцінками, прогноз на наш урожай виглядає більш ніж оптимістично. Зрештою — все покаже бункер, але саме зараз найкращий час, щоб на власні очі оцінити відмінності між рослинами за різних технологій», — зауважив дослідник Digital Field Юрій Борисенко.

Щоб забезпечити максимальну об’єктивність результатів, на полігоні компанія AgriLab провела комплексну агродіагностику та визначила агрохімічні показники, критичні фактори та потенціал полів. Також завдяки метеостанції iMetos тут фіксувалась динаміка погодно-кліматичних змін. Тож дані дослідів будуть корисними для аграріїв з усіх регіонів, адже вплив природних і технологічних факторів — чітко розмежовано.  

Головною особливістю Digital Field було тестування різних інноваційних технологій у виробничому процесі. Тут експериментували із різними налаштуваннями сівалки, різними способами внесення добрив і засобів захисту рослин, а також способами моніторингу. Про все, що відбувається на полі, агрономи Digital Field знімають відео, де коментують — що і чому роблять. А на самому полі встановлені веб-камери, з яких ведеться цілодобова трансляція на YouTube-каналі.

«З кожним роком від аграріїв все частіше доводиться чути, що демополя у тому форматі, в якому вони є сьогодні, не приносять користі. Адже там демонструють лише кінцевий результат, тоді як важливі чинники залишаються «поза кадром». Які властивості ґрунтів? Які температурні режими і яка динаміка опадів на демополі? Чи була тут така ж сама посуха, і, зрештою, чи не підживлювали культури додатково? Адже на демонстраційних ділянках завжди чудовий результат, а от потім у господарстві — інший… На полігоні Digital Field ми повністю відкрили усі дані — від комплексної агродіагностики поля до погодно-кліматичних та економічних. За усім, що відбувається на полі, можна стежити у прямому ефірі 24/7 в онлайн. На Digital Field — жодних таємниць», — розповів СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

Презентації результатів дослідів і огляд демополів проходитимуть щочетверга впродовж серпня. Організатори зазначають, що інформація, яку представлять тут, стане у нагоді всім виробникам, незалежно від розмірів господарства та регіону, в якому воно знаходиться.

Для участі у заході необхідно зареєструватися 


Для довідки: Digital Field — перший в Україні онлайн демополігон аграрних інновацій, розташований у с. Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області. Це дослідницький проєкт, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшення врожайності за допомогою технологій точного землеробства. Організатори проєкту — компанія Agri Space за ініціативи AgriLab та підтримки LNZ Group, Massey Ferguson, Precision Planting, АМАКО, Agrimatco, BINFIELD, AgroOnline, «Метео Фарм» та Drone UA.