A'SPIK Group продовжує впроваджувати енергоефективні технології

15 червня 2020, 14:29 2453

Головним акцентом цьогорічного міжсезоння на ТОВ «Старокостянтинівцукор» (A'SPIK Group) є оновлення випарної станції, завдяки якому планується істотно підвищити енергоефективність виробництва.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Встановлення нового випарного апарату плівкового типу дозволить зменшити використання пари на 3 тонни на годину, адже сучасне обладнання компенсуватиме ці втрати. Такий показник стане вагомим фактором під час виробничого сезону», — розповідає головний інженер ТОВ «Старокостнятинівцукор» Віталій Кирик.

Відтак, для твердопаливних котлів теплоелектроцентралі знадобиться менше вугілля, яке імпортується з Польщі.

Наразі монтажні роботи зі встановлення вакуум-конденсаційного устаткування вітчизняного виробництва добігають до завершення, незабаром на нього чекатимуть випробування.

Водночас заощадити на енергоресурсах допоможе і заміна насосів на станції подачі технічної води, оскільки нове обладнання також відзначається економнішим використанням електроенергії.

Крім того, на підприємстві на фінішну пряму вийшли роботи з модернізації сушильного відділення, завдяки яким «солодкий» продукт старокостянтинівського виробництва додасть у якості.

В A'SPIK Group розраховують, що такі кроки поліпшать показники рентабельності.

«Заощадження енергоресурсів та поліпшення якості кінцевого продукту — головні пріоритети «цукрового» міжсезоння для заводу. Від того наскільки успішно ми впораємося з цими завданнями сьогодні, залежатимуть результати нашої роботи завтра», — зауважує генеральний директор групи компаній A'SPIK Group Олександр Співак.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.