Аграрії Хмельниччини взялися за пізні культури

09 вересня 2020, 11:55 1886

Аграрії Хмельниччини завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур та приступили до збору пізніх культур.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту розвитку промисловості та АПК Хмельницької облдержадміністрації на сторінці у Facebook.

«Завдяки високій організації збиральних робіт — жнива проходять організовано. Хлібороби Хмельницької області завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур», — розказав директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу облдержадміністрації Олег Омелянюк.

Зі слів посадовця, станом на 9 вересня поточного року по всіх категоріях господарств обмолочено 324 тис. га ранніх зернових культур, Валовий збір складає близько 1,5 млн т зерна при середній урожайності 46 ц/га.

З них валовий збір озимої пшениці — становить майже 1,1 млн т при урожайності — 47 ц/га.

На площі 71 тис. га завершено збирання озимого ріпаку, валовий збір культури становить 200 тис. т при урожайності 29 ц/га.

«Агроформуваннями проводиться посів озимого ріпаку під урожай 2021 року, який займає біля 53 тис. га (70% до прогнозу)», — додали в департаменті.

Аграрії області на незначних площах приступили до збору пізніх культур, зокрема сої та соняшнику.

Олег Омелянюк додає, що посіви пізніх культур знаходяться в доброму та задовільному стані. Наразі ведеться підготовка грунту та посів озимих культур вже наступного урожаю, проводиться відбір насіння, завезення добрив та інших матеріально-технічних ресурсів.