Аграрії Івано-Франківщини пройшли екватор посівної

30 квітня 2021, 10:58 2706

Сільгоспвиробники Івано-Франківської області станом на 28 квітня 2021 р. посіяли ярі культури на 143 тис. га або 56% до прогнозу.

Днями завершено посів ранніх ярих зернових культур: ярої пшениці, ярого ячменю, вівса, гороху та цукрового буряка, йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації.

Продовжується посівна компанія пізніх ярих культур згідно запланованих обсягів: кукурудзи на зерно, сої соняшнику, картоплі та овочів.

«Завдяки невисоким температурам витрати вологи були мінімальними, тому зараз на більшості площ зволоження ґрунту оптимальне, а у передгірських районах навіть є перезволоження у верхніх шарах ґрунту, що уповільнює темпи посіву ярих», — уточнюють в ОДА.

Також у відомстві розповіли, що у першій половині квітня завершено друге підживлення озимих культур. Озимина знаходиться в доброму стані. За посівами ведеться постійний моніторинг фітосанітарного стану. Проводяться заходи захисту рослин.

Цьогорічна загальна посівна площа у Івано-Франківській області прогнозується на рівні минулого року 379 тис. га, в тому числі ярих культур по усіх категоріях господарств плануємо посіяти 255 тис. га.