Західний Буг купує підприємство у AgroGeneration

29 березня 2019, 12:41 3796

Антимонопольний комітет України дозволив ПП «Західний Буг» придбати «Агродружство Євішовіце Україна» (Тернопільська область).

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

«Надано дозвіл ПП «Західний Буг» (с. Павлів, Радехівський р-н, Львівська обл.) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Агродружство Євішовіце Україна» (с. Шимківці, Збаразький р-н, Тернопільська обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», — говориться у повідомленні.

«Агродружство Євішовіце Україна» належить агрохолдингу AgroGeneration, про що  повідомляється на сайті компанії.

Також АМКУ дав дозвіл «Західному Бугу» на придбання приватної агрофірми «Войславичі» (с. Войславичі, Сокальський р-н, Львівська обл.)


Для довідки: раніше повідомлялося, що AgroGeneration скоротила земельний банк в Житомирській, Тернопільській та Сумській областях.

AgroGeneration заснована в 2007 р. Компанія спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних. У 2013 р. AgroGeneration завершила злиття з Harmelia. Потужності зі зберігання сільгосппродукції складають 240 тис. т.

ПП «Західний Буг» засноване в 2003 році. Компанія займається вирощуванням сільськогосподарських культур, а також виробництвом і реалізацією насіння, надає послуги елеваторів і послуги агрохімічної лабораторії. Сьогодні «Західний Буг» обробляє понад 40 тис. га земель у Львівській, Волинській та Чернівецькій областях. До структури компанії входять 10 рільничих підрозділів, три елеватори потужністю одноразового зберігання 88 тис. т, насіннєвий завод потужністю 200 т/добу, агрохімічна лабораторія, яка надає послуги аналізів грунту і води тощо.