Західний Буг відкрив новий елеваторний комплекс

02 березня 2018, 10:34 4356

ПП «Західний Буг» відкрило новий елеваторний комплекс 28 лютого 2018 р. у смт. Жвирка (Львівська обл.).

Елеватор потужністю 20 тис. т приймає сільськогосподарську продукцію з підвищеними показниками вологості, засміченості та доводить її до товарних кондицій, говориться у повідомленні Львівської облдержадміністрації.

Як зазначається, це вже третій елеватор у структурі підприємства. Тут обробляють такі зернові культури як озима пшениця, соя, ріпак, кукурудза і горох. Інвестиції в підприємство склали  20 млн грн.

«П'ять років тому ми придбали цей елеватор, відповідно виробнича потужність цього елеватора була 28 тис. т, елеватор складається зараз з трьох частин:  перша — це польська частина, побудована у 1936 році її потужність 1800 т, друга черга загальною потужністю 28 тис. т і у 2017 році збудували третю чергу потужністю 20 тис. т. На сьогодні виробнича потужність сокальського елеватора — 48 тис. т, враховуючи кратність приймання  зерна і відвантаження  сокальський елеватор за рік обробляє 120 тис. т зерна, що повністю задовільняє компанію «Західний Буг»  і частину фермерів, які здають до нас зерно для продажу на експорт», — розповів заступник директора ПП «Західний Буг» Юрій Одноріг.


Для довідки: ПП «Західний Буг» — аграрна компанія, основним напрямком діяльності якої є вирощування зернових, технічних та кормових культур, їх зберігання та реалізація. Підприємство було засноване у 2003 році і почало свою діяльність на 2 тис. га землі. На даний час в 6 районах Львівщини обробляється близько 32 тис. га.