Волинський Бровар готує три нових сорти пива

29 січня 2019, 15:08 3938

Виробник крафтового пива «Волинський Бровар» у новому сезоні готується випустити три нових сорти — світлі, нефільтровані, зварені в американському стилі.

Про це повідомив під час виставки «Зелений тиждень», яка тривала з 18 по 27 січня в Берліні (Німеччина), директор пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин.  

«В нас всі сорти пива авторські, за власно розробленою рецептурою. Багато експериментуємо і ось, на початку нового сезону, плануємо випустити три нових сорти. Обрали американські, адже наша молодь надає перевагу саме такому пиву. Насправді крафту в Україні щороку стає більше. Ринок пива розвивається, люди вже втомилися від стандартних сортів і хочуть пробувати щось нове. Тому з кожним роком все більшу нішу займатимуть неординарні сорти пива», — зазначає Микола Іващишин.

За його словами, сьогодні в Україні крафтове пиво займає лише 1-2% на ринку пива, а в США — 13%. Очікується, що і в Україні цей відсоток теж зростатиме.

Як розповідає Микола Іващишин, сировину для виробництва пива — ячмінний і пшеничний солод — «Волинський Бровар» закуповує в постачальників і виробників, надаючи перевагу українським.

«Сировина хорошої якості, але її потрібно відчути. Маємо досвід і знаємо, як отримати гарний смак. Частково використовуємо також імпортну сировину — в першу чергу дріжджі та американські хмелі. Порівняно з вітчизняними, звісно, зовсім інші кошти, але це того варте», — розповідає Микола Іващишин.

За його словами, найновітніші американські сорти пива АРІ (американський світлий ель) та ІРА (індійський світлий ель) без американського хмелю зварити неможливо.  

«В нас щороку збільшується виробництво пива як за обсягами, так і за асортиментом. Щороку ми стараємося встановлювати на виробництві нове обладнання, автоматизувати процеси, набувати нового досвіду. Зробити гарний продукт нелегко, але нам це вдається», — зазначає Микола Іващишин.


Для довідки: торгова марка «Волинський Бровар» з'явилася на ринку українського крафтового пива в грудні 2014 року. Пивоварня знаходиться в містечку Березне на Рівненщині. На сьогодні в асортименті пивоварня має 14 сортів пива.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua