Володимир-Волинська птахофабрика увесь прибуток пустить на дивіденди

30 травня 2019, 16:42 2152

Акціонери «Володимир-Волинської птахофабрики» під час зборів 27 травня 2019 р. провели реструктуризацію компанія, а також вирішили увесь прибуток за 2018 р. спрямувати на виплату дивідендів.

Про це йдеться у протоколі загальних зборів, обнародуваному на сайті компанії.

Так, акціонери вирішили виділити із ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» акціонерні товариства «Володимир-Волинська аграрна компанія» і «Володимир-Волинська торгівельна компанія» із передачею їм згідно з розподільним балансом частини майна, прав та обов'язків ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика». Під час виділу здійснюється конвертація акцій, які будут розподілені між акціонерами «Володимир-Волинська птахофабрика».

Статутний капітал «Володимир-Волинської аграрної компанія» затверджений у розмірі 37,9 млн грн, «Володимир-Волинської торгівельної компанії» — 17,2 млн грн.

Крім того, акціонери розподілили прибуток підприємства за 2018 р.

«Прибуток, отриманий товариством у 2018 році, спрямувати на виплату дивідендів у повному обсязі. Здійснити виплату дивідендів у спосіб безпосередньо акціонерам з урахуванням особливостей виплати дивідендів власникам, рахунки у цінних паперах яких обслуговуються на підставі договору з акціонерним товариством. Здійснити виплату дивідендів у строк, що не перевищує двох місяців з дня прийняття цього рішення про виплату дивідендів», — йдеться у протоколі засідання.


Для довідки: «Володимир-Волинська птахофабрика» займає близько 5% українського ринку курятини. Інфраструктура фабрики складається з 100 пташників, забійного цеху і комбікормового заводу. Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером «Володимир-Волинської птахофабрики», викупивши 23,76% акцій підприємства.