ViOil готова до переробки соняшнику нового врожаю

16 серпня 2018, 15:49 1826

Насіння соняшнику нового врожаю цього року надійде на переробку майже на два тижні раніше. «Вінницький олійножировий комбінат» (групи ViOil) повністю готовий до роботи з цією культурою.

Про це йдеться у повідомленні групи ViOil.

«На початку сезону наш завод буде переробляти близько 1000 т насіння соняшнику на добу», — говорить комерційний директор промислової групи ViOil Ігор Гадомський.

Як зазначаэться, незважаючи на стрімку весну, в цілому погода в Україні була сприятливою для розвитку пізніх зернових культур, зокрема соняшнику. У 2018/19 маркетинговому році валовий збір цієї культури буде на 9% вище, ніж роком раніше, і складе близько 14,6 млн т.

«Коли збиральна кампанія стартує по всій Україні, і соняшник почне активно надходити на переробку, ВОЖК вийде на свою планову потужність 2850 т насіння на добу», — підкреслює Ігор Гадомський.


Для довідки: ViOil входить в трійку найбільших виробників рослинних масел в Україні і є лідером з випуску ріпакової олії. Продукцію експортує більш ніж в 60 країн, в тому числі в країни СНД, Євросоюзу, Південно-Східної Азії.