Вагонний парк НІБУЛОНу перевіз 0,5 млн т зерна

22 червня 2021, 16:56 2282

«НІБУЛОН» з початку запуску власного вагонного парку (в 2019 р.) із філій на перевантажувальний термінал компанії в Миколаєві перевіз 500 тис. т збіжжя.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, залізничні перевезення забезпечують 108 вагонів-хоперів бункерного типу моделі 19-6869,  вантажопідйомністю 70,5 т та об'ємом кузова 120 м3, а також два локомотиви ТГМ 4.

«Завдяки сучасним елеваторним комплексам та перевантажувальному терміналу у Миколаєві ми забезпечуємо весь ланцюжок завантаження-вивантаження й здатні максимально ефективно використовувати вагони-хопери. Така оптимізація також скоротила наші витрати на 30-40% порівняно з орендованими вагонами «Укрзалізниці», адже власними вагонами ми робимо 5-6 обертів із центру країни до Миколаєва на місяць», — йдеться у повідомленні.

Також в «НІБУЛОНі» підкреслили, що 60% вантажів компанія транспортує водою, 30% — залізницею і лише 10% — автотранспортом, що сприяє збереженню українських автошляхів та покращенню екології країни.


Для довідки: сновні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.