В Краматорську почали відновлювати м'ясопереробний завод

12 серпня 2019, 14:11 3837

«Краматорський м'ясопереробний завод» (КМПЗ) почали відновлювати. Підприємство було законсервоване з 2012 р.

Три тижні тому на КМПЗ (Донецька обл.) почалися активні роботи з демонтажу старого обладнання і ремонту комунікацій, пише «Національний промисловий портал».

«Із дитинства ми пам«ятаємо запашний краматорський хліб, наші смачні ковбаси, а краматорське пиво було відомо далеко за межами області. Непомітно ті підприємства, якими ми колись пишалися, з нашого життя зникли. Моя мета — відродити ці виробництва в Краматорську», — коментує представин власника Максим Єфімов.

Згідно з планами нового власника, на підготовлених площах буде встановлена новітня німецька технологічна лінія по перероблюванні й випуску широкого асортименту м'ясних виробів.

Очікується, що відроджений КМПЗ дасть роботу колективу загальною чисельністю до 100 осіб. Про конкретні терміни запуску підприємства поки говорити рано, тому що обсяг майбутніх робіт дуже значний. Однак очікується, що у 2020-му році КМПЗ вже буде працювати.

М'ясопереробний завод в Краматорську, що реконструюється, став частиною холдингу, що об'єднує птахокомплекси в Олександрівці, Шабельківці, Дмитрівці та Слов'янський м'ясокомбінат.

«Птахокомплекс запрацював з 19 січня 2019 року. Одноразово на нашому майданчику можуть вирощуватися до 70 тисяч качок, — говорить начальник Дмитровського птахокомплексу Євген Семиволос. — Ми вирощуємо білу пекінську качку, період відгодівлі якої до потрібної маси в 3,1 кг становить 42 дні. Корм для качки поставляє «Краматорський комбікормовий завод». Виготовлення продукції зараз проводиться на м'ясокомбінаті в Слов'янську. Готова продукція, крім Слов'янська, надходить до Києва, Одеси, в найближчій перспективі, з запуском «Краматорського переробного заводу», регіон продажів буде значно розширено. Плани більш ніж серйозні: постачання по всій Україні й за кордон».

Планується розширення комплексу і в Олександрівці, де планують вирощувати індиків масою до 18-20 кг. Птах звідти також буде поставлятися на м'ясопереробний завод в Краматорську, де будуть проводитися ковбаси, копченості, тушкованка та інший ассортимент.