В Астарті завершують копання цукрових буряків

16 листопада 2021, 14:48 2017

Виробничі підрозділи агропромхолдингу «Астарта» завершують збирання цукрових буряків.

Про це йдеться у повідомленні групи «Астарти» у Facebook.

«Минулий тиждень був знаковим для регіональних товариств «Астарти» на Хорольщині. СТОВ «Мусіївське» у четвер, а ТОВ «Астарта Прихоролля» у п'ятницю завершили копку солодких коренів цукрового буряка», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, весь урожай оперативно вивозився на цукрові заводи.

Так, з полів СТОВ «Мусіївське», території вишняківського відділку, останній корінь цукрового буряка попрямував уже 12 листопада.

«Із виробничого підрозділу «імені Ватутіна» ТОВ «Астарта Прихоролля», де цьогоріч виростили цукристих на площі у 2,5 тис. га (загальний масив по товариству становив майже 4 тис. га), остання вантажівка вирушила на цукровий завод вже через день, у цю неділю», — додали у компанії.

Крім того, до завершення підходить викопування цукрових буряків у ТОВ «Волочиськ-агро». Сировина готова до вивезення на Наркевицький цукровий завод.

Тепер підприємства займуться підготовкою площ до наступного виробничого сезону: дотримання технології вирощування, підживлення під наступні культури відповідно до сівозміни.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).