Урожайність кукурудзи в ІМК на 77% перевищує середній показник в Україні

07 грудня 2020, 10:46 5214

На початку грудня в ІМК було завершено обмолот кукурудзи. Всього дану зернову культуру, яка є основною як за площею, так і за валовим намолотом в компанії, було змолочено з 69,2 тис. га, намолочено 645,5 тис. т, при середній врожайності 9,33 т/га, що на 77% перевищує середній показник врожайності кукурудзи в Україні (згідно з офіційними даними, станом на 30.11.2020 р. врожайність кукурудзи в середньому по країні становила 5,26 т/га).

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії ІМК. 

«Жоден з сезонів у сільському господарстві ніколи не є схожим за умовами до попереднього. 2020 рік — не виняток, його «унікальність» на собі відчули всі без виключення галузі економіки. І якщо для інших галузей визначальним фактором був коронавірус і спричинені ним карантинні заходи, то для аграріїв на пандемію наклались ще й відсутність вологи в ґрунті після безсніжної зими, холодна весна і сухе літо. Тим не менш, правильний підбір гібридного складу насіння, збалансована система живлення, якісна система захисту, а також застосування всіх доступних сучасних технологій дали змогу досягти результату фактично на рівні з кращими сезонами, вчергове підтвердивши стійке переконання виробничої команди ІМК, що якісна, високоінтенсивна технологія розкриває свій найвищий потенціал саме в несприятливі роки», — відмітив jпераційний директор ІМК Олександр Вержиховський.  


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока.

ІМК обробляє 123 тисячі гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року.

У 2019 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $7,3 млн і EBITDA $39,3 млн.

ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.