Урожай озимих в Кусто Агро кращий, ніж торік

04 вересня 2019, 13:23 1686

Компанія «Кусто Агро» завершила жнивну кампанію. Вже зібрані ріпак, ячмінь, пшениця.

Про це розповів директор «Кусто Агро Фарминг» Володимир Сірий, йдеться у повідомленні компанії.

«Урожай завжди залежить від погодних умов. Саме погода є вірним помічником аграріїв і навпаки. Потрібно зазначити, що засіяні з осені озимий ячмінь, пшениця, ріпак, жито добре перезимували. Попри короткочасні дощі, погодні умови сприяли вчасному збору культур», — розказав він.

Володимир Сірий додав, що подекуди доводилося жнивувати при підвищеній вологості, але це не вплинуло суттєво на урожайність.

«Адже завдяки сучасному устаткуванню і досконалості наших елеваторів, культури вдалося просушити, не втративши їхню якість, тим самим уникнути втрат на полі та хвороб рослин», — додав він.

За словами директора «Кусто Агро Фарминг», в цілому жнивна кампанія пройшла без втрат і у стислі строки. Цьогоріч компанія не мала ранньої групи зернових.

«Урожай-2019 кращий, ніж минулорічний. Цього року було застосовано більше техніки, зокрема комбайнів. Ми придбали 4 комбайни New Holland… Тож цьогоріч жнива пройшли добре. Найкращий урожай зібрали господарства «Агролайн Україна» і «Спіка», — додав Володимир Сірий.

Також зазначається, що компанія провела посів озимого ріпаку і готується до жнив пізньої групи.

«Сьогодні триває налив зерна. Сподіваємося, що за сприятливих погодних умов жнива у компанії розпочнуться так само вчасно і пройдуть у стислі строки», — підсумував він.


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально інтегрованої компанії в галузі аграрного сектору України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій, задовольняючи зростаючі потреби ринків, що розвиваються за напрямками: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг. Загальна потужність трьох елеваторів компанії становить 90 тис. т одночасного зберігання.