Укрспирт за рік продав 25 заводів

28 липня 2021, 10:57 3236

Державне підприємство «Укрспирт» володіє 16 місцями здійснення діяльності зберігання спирту. Рік тому компанії належав 41 спиртзавод.

Про це повідомив глава підприємства Сергій Блеськун в Facebook.

За його словами, 2020 рік став переломним — роком підготовки до приватизації та рекордних фінансових показників. Однак, сьогодні підприємству стає працювати все важче.

«Приватизація — складний процес, який вимагає значних додаткових витрат. Найважливіше — це оптимізація кількості працівників. До речі, частина з них вже працевлаштована у приватних власників. Крім того, підприємство вже рік працює в конкурентних умовах з іншими приватними заводами, які більш гнучко ведуть себе на ринку, тому спостерігається відтік наших клієнтів. Також зараз не найкраща економіка з точки зору вартості зерна і газу», — пояснив Блеськун.

У той же час глава «Укрспирту» підкреслив, що незважаючи на ці обставини, компанія продовжить виплачувати всі соціальні гарантії своїм співробітникам, а також «Укрспирт» не залишиться з боргами.


Для довідки: з 1 липня 2020 року набрав чинності закон про демонополізацію спиртової галузі, яким скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, в якості лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей.