Укрпродукт виграв на вершковому маслі та сирі

09 вересня 2016, 09:01 2484

Валовий прибуток «Укрпродукт Груп» за підсумками першого півріччя 2016 р. показав тенденцію до поліпшення. Однак, ціни на продукцію продовжували стримувати конкуренція та низька купівельна спроможність населення, тому виручка незначно скоротилася.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення компанії на Лондонській фондовій біржі.

«Сухе знежирене молоко було піддано капризам світових цін, що не були обнадійливими. На світовому ринку ціни на молоко пішли вгору з середини літа, проте сушильні потужності групи були використані з вигодою для третіх сторін протягом періоду. Подальше зниження обмінного курсу сприяло успіху експортного бізнесу не в останню чергу в країни СНД, інтервенція Росію не передбачена», — розповідають в «Укрпродукт».

Зростання доходів показали категорії фасованого вершкового масла, спредів та плавленого сиру, — ті, яким приділяється найбільша увага.

Також зазначається, що протягом звітного періоду група продовжувала відчувати наслідки «шторму» в українській економіці: девальвація гривні, географічне скорочення ринку і зростання тиску інфляції на споживача на тлі складної бізнес-середовища.


Для довідки: «Укрпродукт Груп» — провідний виробник і дистриб'ютор молочної продукції в Україні та на зовнішніх ринках. Має філії по всій країні, а дистриб'юторська мережа компанії була створена ще в 2001-06 рр.