UKRAVIT пропонує новий препарат для захисту плодових і винограду

08 липня 2019, 08:40 2207

Дощі, які цього року пройшли майже по всій Україні, спровокували розвиток численних хвороб винограду і плодових культур. Особливо насадження потерпають від оїдіуму та гнилей, які при недостатньому контролі можуть спричинити втрати врожаю до 50 %.

Про це повідомляють спеціалісти компанії UKRAVIT і радять для захисту садів та виноградників цього сезону обов’язково вдаватися до профілактичних фунгіцидних обробок, а також постійно моніторити стан насаджень і проводити обприскування за перших ознак захворювань. Для високоефективного ж контролю мілдью та борошнистої роси застосовувати новий контактний фунгіцид компанії — Інферно (сірка, 800 г/кг).

«За результатами випробувань, Інферно забезпечує найдовший період захисної дії з-поміж усіх контактних фунгіцидів, наявних на українському ринку, до 10 днів — завдяки низькій розчинності у воді. Він утворює на поверхні листків захисну плівку й не дозволяє спорам грибів проникнути всередину тканин, блокуючи клітинне дихання та рух електронів всередині грибів. Крім того, препарат запобігає накопиченню у клітинах патогенів поживних речовин та енергії, необхідних для їхнього росту і розвитку», – повідомлять у прес-службі компанії.

При цьому, за максимальної дози застосування Інферно проявляє додаткову дію — пригнічує процеси життєдіяльності та розвитку кліщів. А завдяки активній газовій фазі він здатен проникати навіть у важкодоступні місця, до яких при обприскуванні препарат дістатися не може, і знищувати шкідників. Також Інферно можна комбінувати із акарицидами, які діють на яйця кліща, що дозволяє контролювати всі стадії його розвитку.

Перевагою є й зручна препаративна форма, що не утворює пилу та надмірної піни. Крім того, на відміну від інших мідьвмісних препаратів, Інферно не викликає утворення «сітки» на плодах при обробці з фази грецького горіха.