UKRAVIT і UNIDO утилізуватимуть фреон і пестициди в Україні

30 травня 2019, 08:40 2036

В березні 2019 року найбільший вітчизняний виробник засобів захисту рослин і мікродобрив «UKRAVIT» виграв тендер UNIDO (Організації ООН з промислового розвитку) з реалізації української частини проекту «Скоординоване управління видаленням озоноруйнівних речовин (ОРР) і стійких органічних забруднювачів (СОЗ) в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії».

Про це повідомляє прес-служба компанії UKRAVIT.

Згідно з умовами проектного договору, компанія отримає технічну підтримку для створення інфраструктури для утилізації озоноруйнівних речовин і стійких органічних забруднювачів. Це буде повноцінна виробнича лінія з переробки холодильних, морозильних камер і кондиціонерів, а також інсинераторна піч. А зважаючи на те, що високі температури, необхідні для спалювання фреону, підходять і для утилізації непридатних для використання пестицидів, UKRAVIT першим в Україні почне утилізувати небезпечні речовини, які накопичилися в країні за роки Незалежності і упродовж тривалого часу наносять непоправну шкоду її екології.

«Забруднення і руйнування озонового шару є глобальною проблемою людства. Розвинуті країни давно боряться з нею шляхом встановлення спеціального обладнання і правильної утилізації небезпечних речовин. Як компанія, яка несе відповідальність перед своєю країною та її майбутнім, ми постійно запроваджуємо новітні технології, що дозволяють мінімізувати негативний вплив людини на екологію України. І спільний проект з UNIDO стане важливим кроком у цьому напрямку. Якщо раніше для утилізації фреону доводилося звертатися до іноземних компаній, то тепер ми зможемо реалізувати це своїми силами, в Україні», — коментує засновник UKRAVIT Віталій Ільченко.

Крім того, проект дозволить Україні виконати взяті на себе зобов«язання в рамках ратифікованих міжнародних угод — Монреальського протоколу, Базельської та Віденської конвенцій, а також Паризької угоди.

Як повідомляють у прес-службі компанії, необхідне обладнання буде поставлене в Україну восени цього року. А запуск і повноцінна робота лінії планується вже у наступному році.