Український експортер заморожених ягід отримав кредит ЄБРР

28 вересня 2021, 15:33 2939

Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський Союз допомогли українському переробнику органічної лохини  «Аметист-Оле» (Amethyst Ole) модернізувати виробництво та збільшити експорт. 

Про це йдеться у повідомленні ЄБРР.

Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР допомогла «Аметист-Оле» модернізувати обладнання та закупити нову мийку для тари завдяки кредиту.

Як зазначається, виробничі потужності компанії «Аметист-Оле» розташовані у с.Рудня-Бистра (Житомирська обл.). Компанія закуповує та переробляє дикі ягоди, зокрема лохину. Місцеві компанії та мікрофермери у Житомирській, Хмельницькій, Рівненській та Волинській областях збирають дику ягоду та привозять її на пункти збору, розташовані у різних селах. Щодня до півночі «Оле» забирає ці ягоди і доставляє їх на виробництво. Кожна партія обробляється протягом 4 годин з моменту доставки. Завдяки цьому ягоди зберігають свіжість та корисні для здоров«я якості.

«Експорт лохини зростає, наразі ми відправляємо її до Польщі, Італії, Франції, Нідерландів, Німеччини, Австрії, Бельгії та багатьох інших країн», — говорить директор » Аметист-Оле» Василь Чамор.

«Наша мета — забезпечити відповідність нашого виробничого обладнання і методів високим стандартам ЄС. Ось чому все наше обладнання і технологічні процеси сертифіковані. Ми маємо всі відповідні сертифікати ISO, сертифікати для переробки органічних і натуральних продуктів, а також сертифікацію в сфері аналізу ризиків», — говорить Василь.

Уточнюється, що «Аметист-Оле» — лише одна з 490 українських компаній, що скористалися кредитами в рамках Кредитної лінії ЄБРР-EU4Business.