Українські аграрії зможуть купувати природний газ дешевше

11 березня 2020, 13:30 2673

Група компаній LNZ з березня 2020 року вперше розпочинає самостійно імпортувати природний газ. Тестовий об’єм постачатиме один із найбільших європейських трейдерів на пункті Будінце (Словаччина).

Як зазначають у компанії, це є наступним етапом розвитку проєкту «Energo», що дозволить пропонувати клієнтам ще кращі комерційні умови та гарантувати наявність ресурсу.

«Весь 2019 р. ми вже продавали природний газ третім особам (виключно агрокомпанії) та використовували його для власних потреб. За рахунок довгострокових контрактів ми даємо кращу ціну, ніж у тих компаній, які мають короткострокові. У нас прозора схема імпорту, зрозумілі постачальники. І звісно, краща ціна за рахунок відсутності численних посередників», — розповів AgroPortal.ua керівник енергетичного напрямку LNZ Group Роман Кравець.

За його словами, LNZ Group зараз працює з багатьма трейдерами для закупівлі природного газу. Це створює серед них конкуренцію і дає змогу обрати найкращі пропозиції за умовами поставки та ціною.

«Плануємо з кількома компаніями вийти на довгострокові контракти, мінімум річні. Очікую, що 30-40% свого плану, який ми зараз формуємо на 2020 рік, будемо імпортувати», — додав він.


Для довідки: LNZ Group — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що входить у ТОП-25 найбільших землекористувачів України.

LNZ Group вийшла на ринок торгівлі енергоносіями з 2019 р., що дозволяє частково забезпечувати власні потреби та продавати природний газ іншим учасникам аграрного ринку.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua