ALFA Smart Trading: Україна відновила експорт жита до Туреччини

19 жовтня 2021, 13:31 2477

Компанія ALFA Smart Trading (трейдинговий підрозділ ALFA Smart Agro) експортувала жито в Туреччину. Це була перша за 12 років поставка українського жита в цю країну.

Як говориться у повідомленні компанії, відповідно до угоди, до Туреччини було експортовано 10 336 т зернової, що становить 26% всього жита, експортованого Україною у липні-вересні 2020/21 МР. 

Зазначається, що Україна не експортувала жито до Туреччини, починаючи з 2009 року. Водночас цей ринок є великим та цікавим внаслідок близького розташування. 

«Обсяги виробництва жита в Україні є незрівнянно меншими, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому в останні роки жито зазвичай відвантажувалося до найближчих країн, зокрема, Польщі та Литви, вагонами, тобто невеликими партіями. Наша поставка до Туреччини — одна з перших для України поставок жита кораблем», — говорить керівник ALFA Smart Trading Андрій Риженко.

Поставка була здійснена через Зерновий термінал МХКП, що є спільним підприємством Posco International та Orexim.

«Туреччина — величезний ринок, який для України дуже перспективний. Із початку сезону ми вели роботу в цьому напрямі. Якісно здійснивши першу поставку, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправки до Туреччини ще один корабель із житом», — додає Андрій Риженко.

Разом з тим, ALFA Smart Trading постачає жито меншими партіями до Польщі, Литви та Латвії.


Для довідки: ALFA Smart Trading — підрозділ трейдингу сільськогосподарською продукцією ALFA Smart Agro.