Термінал ЕВТ почав перевалку зерна Glencore

05 липня 2019, 11:00 2041

Портовий оператор «ЄВТ ГРЕЙН» надаватиме послуги перевалки сільськогосподарських вантажів на морському зерновому терміналі «Євровнєшторг» (м. Миколаїв) GLENCORE AGRICULTURE B.V. протягом 2019/2020 маркетингового року.

Роботу почали з перевалки ріпаку та гороху. Перші партії цих культур вже надходять на термінал, йде накопичення і формування суднових партій.

«На сьогоднішній день майже 90% вирощеного в Україні ріпаку та понад 70% гороху йде на експорт. Основні покупці — країни Азії, Європи і Африки. Наш термінал — універсальний і готовий забезпечити перевалку і якісне зберігання понад дев«яти зернових, олійних і бобових вантажів, в тому числі ріпаку та гороху. Радий, що нашим партнером став провідний трейдер аграрної продукції в Україні», — сказав директор ТОВ »ЄВТ ГРЕЙН« Сергій Гунько.

Довідка: «ЄВТ ГРЕЙН» — портовий оператор морського вантажного терміналу ТОВ «Компанія» Євровнєшторг» (ЄВТ) в м. Миколаїв. Термінал спеціалізується на перевалці зернових, бобових і олійних культур.

Компанія оператор створена в 2017 р., перше судно термінал обробив в грудні 2018 р. Нині завершено будівництво першої черги терміналу. В управлінні перебувають операційна акваторія, підхідний канал і причал №4, складські споруди та технологічне обладнання. Потужності зберігання представлені складом підлогового зберігання об'ємом 90 тис. тонн і чотирма силосами по 6,5 тис. тонн кожен.