Сєвєродонецький завод Ostchem запустить виробництво КАС

20 лютого 2019, 15:57 2583

ПАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» планує до грудня 2019 р. провести монтаж установки з виробництва рідких азотних добрив (КАС).

Обладнання встановлять у цеху з виробництва аміачної селітри, пише «Голос України».

«КАС — новий вид азотних добрив, що складається з карбаміду (30%) і аміачної селітри (40%) в рідкому вигляді. Їхнє використання в сільському господарстві має переваги перед твердими добривами, оскільки вони мають вільну плинність, не злежуються. Сира погода і навіть дощ не чинять на них негативного впливу. Такі добрива не містять вільного аміаку, тому їх можна вносити поверхнево під оранку, культивацію або в рядки під час сівби», — пише видання.

На підприємстві зазначають, що введення установки з виробництва КАС дасть змогу розширити асортимент продукції, котра випускається, задовольнити вимоги й очікування споживачів, забезпечити виконання умов договорів за обсягами, якістю та термінами поставки продукції.


Для довідки: в групу Ostсhem, що належать Group DF Дмитра Фірташа, входять три хімічних заводи ВАТ «Азот» (Черкаси), ПАТ «Рівнеазот», пАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот». Підприємства виробляють добрива і хімічну продукцію.