Сбербанк не зміг заблокувати банкрутство Одеського короваю

16 жовтня 2019, 11:50 2355

Північний апеляційний госпсуд 24 вересня 2019 р. відмовився задовольнити апеляційну скаргу «Сбербанку» та залишив без змін ухвалу Госпсуду м. Києва від 24 липня 2019, якою було відкрито провадження у справі про банкрутство боржника ПАТ «Одеський коровай» (входить до Lauffer Group) та введено процедуру розпорядження майном.

Про це повідомляє Finbalance.

Суд апеляційної інстанції констатував, що згідно з фінзвітністю боржника, на 31 березня 2019 р. його зобов«язання становили 2,02 млрд грн, а загальна вартість наявних необоротних та оборотних активів — 4,4 млн грн.

Суд зауважив, що частина кредиторської заборгованості ПАТ «Одеський коровай» є безспірною, підтверджена в тому числі, відповідними судовими рішеннями, що набрали законної сили, та постановами органів ДВС про відкриття виконавчих проваджень. 

У рамках справи про банкрутство ПАТ «Одеський коровай» (відкритої за ініціативи самої ж компанії після відповідного рішення зборів акціонерів) про свої кредиторські вимоги заявили в т.ч. Сбербанк (1 млрд грн), ТОВ «Лео 2002» (770,1 млн грн), ТОВ «Профі Трейдінг» (503,9 млн грн), ТОВ «Конкордія Альянс Трейд» (249,6 млн грн).

Крім того Госпсуд Вінницької області 18 вересня 2019 р. в рамках справи про визнання банкрутом ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» (входить до Lauffer Group) затвердив реєстр вимог кредиторів компанії, включивши в нього в т.ч. вимоги

- ТОВ «Десаж Лоджистик Сервісез» — 4,35 млрд грн (четверта черга);

- «Ощадбанку» — 1,88 млрд грн (четверта черга);

- ПУМБ — 880,9 млн грн (четверта черга);

- «Сбербанку» — 639,2 млн грн (четверта черга);

- банку «Кредит Дніпро» — на 487,3 млн грн (четверта черга);

- «Дельта Банку» — 202,7 млн грн (четверта черга) та 75,3 млн грн (шоста черга);

- «Укргазбанку» — на 18,2 млн грн (четверта черга).

Окремо в реєстрі були внесені вимоги кредиторів, забезпечені заставою: «Ощадбанк» — 200 млн грн, «Дельта Банк» — 25,9 млн грн.


Для довідки: ПАТ «Одеський коровай» і ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» входять до Lauffer Group («Лауффер Груп») Олександра Лєщінського. В держреєстрі серед засновників ТОВ «Десаж Лоджистік Сервісез» вказані Лєщінський Александр Олегович і ТОВ «Керуюча компанія «Лауффер Бейкері».

Lauffer Group — одна з найбільших українських бізнес-груп в сфері переробки сільськогосподарської продукції та виробництва продуктів харчування. Працює в Україні 14 років і включає близько 100 підприємств, що спеціалізуються на виготовленні борошна, хлібобулочних виробів, масложирової, консервної продукції та ін.