З молотка пішов ОЕЗ за 160 млн грн

11 жовтня 2016, 15:24 2653

На електронному майданчику «Аграрної біржі» 27 вересня відбувся аукціон з продажу прав вимоги за кредитом юрособи у забезпечення якого передано олійноекстракційний комбінат у Харківській області.

Про це говориться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Зі стартових 150,65 млн грн під час аукціону вартість активу зросла до 158,18 млн грн. «На сьогодні це найдорожчий лот, проданий у рамках реалізації активів банків, що ліквідуються», — йдеться в повідомленні Фонду.

Рішення про початкову вартість продажу активу, що перебував на балансі ПАТ «Банк Форум», було прийнято ФГІФО 25 квітня 2016 року, та погоджене 5 травня 2016 року Національним банком України. Стартова ціна лоту була визначена на рівні 215,21 млн грн.

Перший аукціон з продажу цього лоту був призначений на 21 червня 2016 року на електронному майданчику ДП «СЕТАМ», але не відбувся через відсутність учасників. Протягом наступних двох місяців, торги по активу на тому ж майданчику проводились ще тричі. Але у зв’язку із відсутністю щонайменше двох учасників аукціони визнавались такими, що не відбулись, а ціна активу знизилась до 150,65 млн грн.

Після цього 25 серпня 2016 року виконавчою дирекцією Фонду було прийнято рішення провести торги без зниження вартості по лоту на електронному майданчику «Аграрної біржі». Аукціон відбувся 27 вересня, при цьому до участі у торгах були допущені три зареєстровані учасники.

«Беручи до уваги те, що даний актив був у процесі продажу з травня 2016 року та пройшов через 5 аукціонів, можна стверджувати що Фонду вдалось добитись максимальної ціни даного активу, а також швидко отримати оплату за нього», — зазначають у ФГВФО.